Behandelaanbod

Na een intakegesprek en eventueel een detoxperiode is het tijd voor de volgende stap: de behandeling. Bij Brijder bieden wij twee vormen van behandeling aan: ambulant en klinisch. Welke vorm het beste bij je past, is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Beide behandelingen zijn gebaseerd op cognitieve gedragstherapie of dialectische gedragstherapie. 

Ambulant

Een ambulante behandeling houdt in dat je thuis blijft wonen en naar een van onze locatie toekomt voor jouw behandeling. Tijdens de behandeling krijg je een persoonlijke behandelaar toegewezen, die je ondersteunt bij het ontwikkelen van een individueel behandelplan dat is afgestemd op jouw specifieke behoeften en doelen. Je werkt samen met je behandelaar aan het ontwikkelen van vaardigheden en strategieën om terugval te voorkomen en om te gaan met de uitdagingen die het herstelproces met zich meebrengt.

Daarnaast kan je deelnemen aan groepssessies, waar je in een veilige en ondersteunende omgeving samenwerkt met andere mensen die ook aan hun herstel werken. Deze sessies bieden de mogelijkheid om te leren van de ervaringen van anderen en om sociale steun te vinden in je herstelproces.

Denk hierbij aan:

  • Cognitieve gedragstherapie 
  • Dialectische gedragstherapie 
  • Schematherapie 
  • Traumabehandeling 
  • VERS-training (emotieregulatie) 
  • Mindfulness 
  • ADHD coaching 
  • Opvoedondersteuning 
  • Poolstalige groepen door Poolssprekende collega’s 
  • Gesprekken met een ervaringsdeskundige 

Onze ambulante behandeling biedt ook de mogelijkheid voor familie en vrienden om betrokken te worden bij het herstelproces. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van systeemtherapie. 

Klinisch

Als je te maken hebt met verslaving in combinatie met persoonlijkheidsproblematiek kan het nodig zijn dat je voor langere tijd opgenomen wordt in onze gespecialiseerde kliniek in Den Haag.

Verslavingskliniek voor Persoonlijkheidsproblematiek (VPP) is een intensieve klinische behandeling van 6 maanden, waarin we behandelen binnen de kaders van de Dialectische Gedragstherapie (DGT). In deze behandeling leer je op een andere manier met je emoties omgaan, minder impulsief te zijn en minder schadelijk gedrag te vertonen. Hieronder valt ook verslavingsgedrag. Daarnaast is de behandeling gericht op het vergroten van zelfacceptatie en bieden we indien nodig intensieve traumabehandeling aan. Dit alles met als doel een stabiel en abstinent leven op te bouwen.

In onze Verslavingskliniek voor Ouder & Kind bieden we een intensieve klinische behandeling van 6 tot 9 maanden. Op de afdeling verblijven (toekomstige) moeders die te maken hebben met verslavingsproblemen, samen met hun kind(eren) in de leeftijd van 0 tot 6 jaar.