Behandeling bij Brijder Jeugd

Brijder Jeugd is er voor jongeren in de leeftijd van 12 tot 23 jaar. Het doel van de behandeling is minderen of helemaal stoppen met alcohol, drugs of gamen, én dat iemand de greep op zijn of haar leven weer terugkrijgt. 

Er zijn verschillende effectieve behandelingen van verslaving bij jongeren. Het behandelaanbod is groot. Om te weten welke behandeling passend is en hoe intensief de begeleiding moet zijn, kijken we naar: 

  • de ernst van de problemen 
  • de mate waarin de jongere lijdt onder zijn of haar problemen 
  • hoe het thuis, op school en in sociaal contact gaat 
  • bijkomende psychiatrische problematiek 

Soms kan ontgiften (detoxificatie) nodig zijn. Dit kan zowel ambulant als klinisch. 

Jeugdkliniek Mistral

In jeugdkliniek Mistral in Den Haag word je in een veilige omgeving en onder medische begeleiding geholpen met het ontgiften van verslavende middelen en kan je leren omgaan met je game en/ of gokverslaving. 

Wat is detoxificatie?

Detoxen wordt ook wel detoxificatie, ontgiften of afkicken genoemd. Bij het clean worden of detoxen reinig je jezelf van  alle gifstoffen die door gebruik van alcohol en/of drugs in je lichaam zijn gekomen. Een soort grote schoonmaak. Je voelt je hierdoor in eerste instantie minder goed. Ook bij ontwennen van te veel gamen en/of gokken ervaar je dit in de eerste fase. Ons team staat voor je klaar om je hierbij te begeleiden.

Onderdelen van Brijder Jeugd  

  • Preventie 
  • Ambulante behandeling 
  • Kliniek als ambulant niet haalbaar is 

Behandelproces jeugdverslavingszorg 

  1. Intake 
    De intake kan al bestaan uit een aantal gesprekken. Daarin gaan we aan de slag met motivatie, verduidelijken van de hulpvraag en verzamelen van gegevens. 
  2. Behandelplan 
    Daarin aandacht voor: motiveren, behandelen middelen- en gedragsverslaving, betrekken ouders, plan voor school en dagbesteding, terugvalpreventie, als nodig: integrale behandeling van verslaving en angststoornis, persoonlijkheidsproblematiek, trauma of ADHD. 

We willen jongeren in een zo vroeg mogelijk stadium bereiken om (meer) problemen rond gebruik van alcohol en drugs, gokken en/of gamen te voorkomen. Hoe eerder we ingrijpen, hoe groter de kans op succes. We zien het dan ook als onze taak om ketenpartners in de jeugdzorg en jongvolwassenen zorg te helpen signaleren en consulteren over verslavingsvraagstukken van de jongeren die zij behandelen. 

Aanmelden voor behandeling vanaf 18 jaar

Wil je hulp van Brijder Jeugd? We staan klaar om je te helpen en nemen zo snel mogelijk contact met je op. Ben je ouder dan 18 jaar? Dan hebben we een verwijsbrief nodig om een aanmeldgesprek voor behandeling te plannen. Zorg ervoor dat je deze brief van tevoren bij je huisarts haalt voordat je naar ons aanmeldgesprek komt. Via onderstaande links meld je je voor de juiste regio aan.

Aanmelden voor behandeling jonger dan 18 jaar

Ben jij of is je kind jonger dan 18 jaar? Dan is verslavingszorg een vorm van jeugdhulp. Jouw gemeente is verantwoordelijk voor jeugdhulp. Vraag daarom jouw gemeente om meer informatie.

Je kind kan een indicatie of verwijzing krijgen via bijvoorbeeld de gemeente, de huisarts of een jeugdpsychiater. Heb je een verwijzing, dan kun je je gewoon via onze site aanmelden